2. Dönem Ortak Sınav Konu Soru Dağılım Tabloları

Millî Eğitim Bakanlığı 09/09/2023 tarihinde 32304 sayılı resmî gazetede Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği yayınlanmıştır. Yönetmeliğin incelenmesi ve yönetmelikte belirtilen ülke, il/ilçe ve okul genelinde yapılacak sınavlarla ilgili 08-09/02/2024 tarihinde tüm branşların katılımı ile il zümre toplantıları gerçekleştirilmiştir. Millî Eğitim Bakanlığının hazırladığı örnek konu soru dağılım tabloları rehber kabul edilerek il/ilçe ve okullarda yapılacak olan ortak sınavlarda kullanılmak üzere konu soru dağılımları il zümre başkanları tarafından belirlenmiştir.

2. Dönem Ortak Sınav Konu Soru Dağılım TablolarıÖğretmenlerimiz, okullarında yapacakları sınavlarda konu soru dağılım tablosunda belirtilen kazanımlar ve soru sayılarına göre sınav yapacaklardır. İlanda yer almayan "seçmeli dersler" için konu soru dağılım tablolarını okul zümre öğretmenlerinin hazırlamaları ve bu tablolara göre sınav yapmaları gerekmektedir. Boş konu soru dağılım tablosu indir (excel)

Batman Ölçme Değerlendirme Merkezi Müdürlüğünün resmi internet sayfasından paylaşılan konu soru dağılım tablolarından karar verilen senaryonun sınıf panolarında ve okulun resmi internet sayfasında ilan edilerek öğrencilere duyurulması sağlanmalıdır.

*2. Dönem 1. Yazılı Sınavlar 25 Mart 2024 ile 5 Nisan 2024 tarihleri arasında,

*2.Dönem 2. Yazılı Sınavlar 27 Mayıs 2024 ile 7 Haziran 2024 tarihleri arasında yapılması gerekmektedir.

*Bakanlığın ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yapacağı ortak yazılı sınavları haricinde aşağıda belirtilen tarihlerde okullarda herhangi bir sınav yapılmayacaktır.

*2023-2024 eğitim öğretim yılı 2. dönem 1. yazılı sınavları 26 Mart 2024 Salı günü 6. sınıflarda Türkçe, 9. sınıflarda Türk Dili ve Edebiyatı; 27 Mart 2024 Çarşamba günü, 6. ve 9. sınıflarda Matematik dersleri için sınavlar ülke genelinde ortak olarak yapılacaktır.

*28 Mayıs 2024 Salı günü 7.sınıf Sosyal Bilgiler ve 10.sınıf Tarih derslerinden 2. dönem 2. Yazılı sınavları Batman İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından 14/02/2024 tarihinde ilçe milli eğitim müdürleri kurulunda alınan karar gereği il geneli ortak yapılmasına karar verilmiştir.

Temel Eğitim Konu Soru Dağılım Tabloları

Orta Öğretim Konu Soru Dağılım Tabloları

Yayın: 13.03.2024 - Güncelleme: 13.03.2024 10:16 - Görüntülenme: 34
Kaynak: https://batmanodm.meb.gov.tr/www/2donemortaksinavkonusorudagilimtablolari/icerik/173